Omgeving

OMGEVING

Bloemenweelde en kleurrijke routes

Als je dan al slaapt tussen de fruitbomen, waarom dan ook niet meteen de Fruitroute even verkennen?
Deze bewegwijzerde route van ongeveer 9 kilometer brengt je langs verschillende appel- en peergaarden. Scan de QR-codes die je langsheen de Fruitroute tegenkomt en ontdek in 10 delen de hele verhaallijn van ‘Het Bloesemt’!

Elektrische fietsen te huur

Het Soete Landt van Waes is heerlijk om te ontdekken met de fiets. Wij verhuren elektrische fietsen voor €25/fiets/dag. Lees hieronder enkele van de mooie fietstochten van onze streek.

Fruitroute

Als je dan al slaapt tussen de fruitbomen, waarom dan ook niet meteen de Fruitroute even verkennen? Deze bewegwijzerde route van ongeveer 9 kilometer brengt je langs verschillende appel- en peergaarden. Scan de QR-codes die je langsheen de Fruitroute tegenkomt en ontdek in 10 delen de hele verhaallijn van ‘Het Bloesemt’!

Tijdens de bloesemperiode (eind april – begin mei) is de fruitroute op zijn best. Je fietst of wandelt dan tussen de bloesemweelde en beleeft een intense bloemengeur.

Maar niet getreurd, de route is het hele jaar door te volgen, en elk seizoen kent z’n eigen kleurenpalet en charme.

Stropersbos

Het Stropersbos ook een uniek stukje natuur op de grens met Nederland. Het is een niet te missen natuurparel met zijn statige dreven, waardevolle elzenbroekbossen, open plekken met heide en grote grazers. Samen met de aanpalende groengebieden vormt het Stropersbos één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen. Via tal van wandel- en fietsmogelijkheden maak je kennis met alle kanten van het bos.

De Nobelroute

Koning Nobel, de leeuw uit het verhaal van Reynaert De Vos, is met plezier je gids op de Nobelroute die zich situeert in de centrale as van het Waasland. Vanuit Sint-Gillis gaat de tocht langs Sint-Niklaas en Belsele. Vervolgens loopt de route over Sint- Pauwels, Kemzeke en de bossen van Stekene voorbij de grens tot in het Zeeuws-Vlaamse Heikant.
Het laatste stuk voert langs de boorden van het Stropersbos en een
oude spoorwegbedding terug naar het vertrekpunt. Een aanrader.

Fort Liefkenshoek
Verbeke foundation
Roomanmolen